Nieuwe werkplek Bovendonk in Hoeven

woensdag 6 oktober 2021 - 489 woorden, 3 min read

Vanaf 1 oktober heb ik mijn werkplek verhuisd naar Bovendonk in Hoeven. Sinds ik vanaf mei weer fulltime voor mezelf bezig ben, was altijd al het idee om binnen een paar maanden op een externe locatie te gaan werken. Werk en prive hou ik graag zoveel mogelijk gescheiden.

Nieuwe mobiele telefoon kiezen zonder iOS of Google Android - deel 1

woensdag 25 augustus 2021 - 466 woorden, 3 min read

Vanaf het moment dat de Apple iPhone in Nederland beschikbaar was (iPhone 3G), ben ik altijd een iPhone bezitter geweest. Ongeveer elke 3 à 4 jaar kocht ik een nieuwe iPhone, want dan was de vernieuwing vaak aantrekkelijk genoeg voor mij. Toch slijt ik nu al meer dan 5 jaar een 4inch iPhone SE (2016) omdat er maar geen nieuwe 4inch variant op de markt kwam. Inmiddels ben ik toch echt van plan om een andere mobiele telefoon aan te schaffen, echter ben ik op zoek naar een toestel zonder iOS of zonder Google Android. Een uitdaging!

Terug naar eenvoudige statistieken met Matomo, bye bye Google Analytics

maandag 2 augustus 2021 - 387 woorden, 2 min read

Al enkele jaren stoor ik me aan de rapportages van Google Analytics. Eenvoudige statistieken over je eigen website worden mijns inziens veel te ingewikkeld weergegeven. In de beginjaren van Google Analytics vond ik alles nog overzichtelijk, wat het leuk maakte om iets te doen met deze statistieken. Naarmate de complexiteit van deze analytics tool toenam, verdween ook het plezier in het volgen van de statistieken. In de tussentijd is er ook een compleet nieuw vakgebied ontstaan: online marketing. Dat vakgebied heb ik links laten liggen, een bewuste keuze.

Mijn nieuwe Macbook Pro M1 setup - een eerste indruk

zondag 18 juli 2021 - 584 woorden, 3 min read

Na zes jaar heb ik afscheid genomen van mijn 13" Macbook Pro 2015 model (Intel i7 processor, 128GB SSD harde schijf en 8GB werkgeheugen). Sinds een paar maanden werk ik op een 13" Macbook Pro M1 met een 1TB SSD harde schijf en 16GB werkgeheugen. Ben je benieuwd naar hoe ik het werken met deze nieuwe Macbook Pro ervaar?

Custom Drupal theme met het Vanilla CSS framework

vrijdag 11 juni 2021 - 264 woorden, 2 min read

Al enkele jaren maak ik veelvuldig gebruik van het Bootstrap framework als frontend bibliotheek voor typografie, formulier, knoppen en andere interface elememten. Een paar weken terug maakte ik kennis met het Vanilla CSS framework van het Canonical web team. Dat framework sprak me positief aan, omdat het er goed uitzag en technisch summier is opgezet (CSS only).

Een forum voor de Electrified Online community

maandag 24 mei 2021 - 961 woorden, 5 min read

Sinds kort bestaat er een nieuw online platform voor liefhebbers van elektrische auto's: Electrified Online. Voor deze community heb ik een forum gerealiseerd met het opensource NodeBB softwarepakket.

Mijn allereerste website ging over edelstenen

maandag 17 mei 2021 - 264 woorden, 2 min read

Ken je ze nog? CD's waar je vroeger muziek of documenten op brandde? Ik kwam de map tegen waarin ik deze allemaal bewaard heb. Zo ook een CD waarop geschreven staat: 'homepages brugklas'. Ik wist direct dat hier een kopie op staat van de allereerste website die ik heb gemaakt.

Jouw data opslaan of beveiligen met Bitcoin

maandag 5 april 2021 - 220 woorden, 2 min read

Kunnen we digitale informatie (zoals je persoonlijkse foto's) opslaan of beveiligen met Bitcoin? Ja dat kan. Althans, volgens Marc van der Chijs.

Carage: een automotive community platform in 2012

vrijdag 5 maart 2021 - 178 woorden, 1 min read

Ongeveer 9 jaar geleden heb ik samen met 402automotive een eenvoudig community platform opgezet waar autoliefhebbers een profiel konden aanmaken van hun auto.

Maak BigTech interoperabel

dinsdag 16 februari 2021 - 438 woorden, 3 min read

Bij VPRO's podcast serie De Slag om het internet was Toon Toetenel te gast met een pleidoor om grote social media platformen meer interoperabel te maken via wet- en regelgeving..