Maak BigTech interoperabel

dinsdag 16 februari 2021

Bij VPRO's podcast serie De Slag om het internet was Toon Toetenel te gast met een pleidoor om grote social media platformen meer interoperabel te maken via wet- en regelgeving..

Een oude bekende over BigTech en de grote reset

dinsdag 2 februari 2021

Afgelopen weekend kwam ik een oude bekende tegen in de podcast Eindbazen: Yuri van Geest. Net als ik uit hij zijn zorgen over de BigTech en wat zij (al dan niet bewust of onbewust) maatschappelijk met ons doen.

De camper als mobiele werkplek

vrijdag 29 januari 2021

Alleen maar thuiswerken is mentaal een uitdaging. Het is goed om te wisselen van omgeving voor je mentale welzijn. Al enige tijd had ik het idee om onze camper te gebruiken als kantoor.

Bitcoin als consensus netwerk

zondag 27 december 2020

Bitcoin als consensus netwerk. Wat betekent dat? Op sociaal, politiek, economisch en digitaal vlak? Wouter Constant neemt je mee in de 'Bitcoin rabbit hole'.

Deploy via Gitlab met Netlify CMS

zaterdag 19 december 2020

Netlify, een CMS waarmee je statische pagina's genereert in Markdown formaat en vervolgens via Gitlab CI live zet. Dat gebruik ik om berichten te plaatsen op mijn blog.

Koptelefoonveiligheid uitschakelen op je iPhone

vrijdag 11 december 2020

Sinds iOS 14.2 heeft Apple besloten om automatisch de volume van je koptelefoon te verlagen als deze volgens hen te hoog staat. Irritant in combinatie met mijn Aftershokz! Lees hier hoe ik het heb uitgeschakeld.

Blog reset

maandag 7 december 2020

Na meer dan 8 jaar heb ik een grote reset uitgevoerd voor mijn blog.