Custom Drupal theme met het Vanilla CSS framework

vrijdag 11 juni 2021 - 264 woorden, 2 min read

Al enkele jaren maak ik veelvuldig gebruik van het Bootstrap framework als frontend bibliotheek voor typografie, formulier, knoppen en andere interface elememten. Een paar weken terug maakte ik kennis met het Vanilla CSS framework van het Canonical web team. Dat framework sprak me positief aan, omdat het er goed uitzag en technisch summier is opgezet (CSS only).

Een forum voor de Electrified Online community

maandag 24 mei 2021 - 961 woorden, 5 min read

Sinds kort bestaat er een nieuw online platform voor liefhebbers van elektrische auto's: Electrified Online. Voor deze community heb ik een forum gerealiseerd met het opensource NodeBB softwarepakket.

Mijn allereerste website ging over edelstenen

maandag 17 mei 2021 - 264 woorden, 2 min read

Ken je ze nog? CD's waar je vroeger muziek of documenten op brandde? Ik kwam de map tegen waarin ik deze allemaal bewaard heb. Zo ook een CD waarop geschreven staat: 'homepages brugklas'. Ik wist direct dat hier een kopie op staat van de allereerste website die ik heb gemaakt.

Jouw data opslaan of beveiligen met Bitcoin

maandag 5 april 2021 - 220 woorden, 2 min read

Kunnen we digitale informatie (zoals je persoonlijkse foto's) opslaan of beveiligen met Bitcoin? Ja dat kan. Althans, volgens Marc van der Chijs.

Carage: een automotive community platform in 2012

vrijdag 5 maart 2021 - 178 woorden, 1 min read

Ongeveer 9 jaar geleden heb ik samen met 402automotive een eenvoudig community platform opgezet waar autoliefhebbers een profiel konden aanmaken van hun auto.

Maak BigTech interoperabel

dinsdag 16 februari 2021 - 438 woorden, 3 min read

Bij VPRO's podcast serie De Slag om het internet was Toon Toetenel te gast met een pleidoor om grote social media platformen meer interoperabel te maken via wet- en regelgeving..

Een oude bekende over BigTech en de grote reset

dinsdag 2 februari 2021 - 309 woorden, 2 min read

Afgelopen weekend kwam ik een oude bekende tegen in de podcast Eindbazen: Yuri van Geest. Net als ik uit hij zijn zorgen over de BigTech en wat zij (al dan niet bewust of onbewust) maatschappelijk met ons doen.

De camper als mobiele werkplek

vrijdag 29 januari 2021 - 286 woorden, 2 min read

Alleen maar thuiswerken is mentaal een uitdaging. Het is goed om te wisselen van omgeving voor je mentale welzijn. Al enige tijd had ik het idee om onze camper te gebruiken als kantoor.

Communities op Telegram

maandag 11 januari 2021 - 437 woorden, 3 min read

Steeds meer communities verplaatsen zich naar Telegram.