LineageOS installeren op een Oneplus 6T

donderdag 28 juli 2022 - 875 woorden, 5 min read

Tijdens mijn zoektocht naar een Apple en Google vrije telefoon heb ik in december vorig jaar Ubuntu Touch op een OnePlus 6T geïnstalleerd. Dit besturingssysteem is voor mij echter nog niet geschikt om dagelijks te gebruiken. Daarom heb ik voor een alternatief gekozen. In deze blog laat ik zien hoe ik LineageOS heb geïnstalleerd.

Zoeken met Whoogle

dinsdag 3 mei 2022 - 461 woorden, 3 min read

Sinds vorige maand maak ik gebruik van Whoogle als mijn zoekmachine. Zoals de naam doet vermoeden, werkt deze zoekmachine met Google om dezelfde zoekresultaten terug te geven.

Proudwheels - petrolheads community en een social media app

zaterdag 12 februari 2022 - 767 woorden, 4 min read

Al ruim een jaar ben ik betrokken bij het mooie initiatief Proudwheels waarbij een social media app wordt opgezet voor en door petrolheads. Daar wil ik graag iets meer over vertellen in dit artikel.

Minder BigTech dankzij digitaal detoxen

woensdag 2 februari 2022 - 554 woorden, 3 min read

Ik heb de ambitie om minder (en het liefst geen) BigTech te gebruiken. De laatste weken kom ik erachter dat digitaal detoxen hiervoor een prima middel is.

In actie voor Team De Krom met teamdekrom.nl

woensdag 26 januari 2022 - 400 woorden, 2 min read

Eind juni ga ik vijf dagen fietsen in Italië voor Giro di KiKa over de mooiste cols in de Dolomieten en rondom Bormio. Dit doe ik niet alleen, maar met een heel team: Team De Krom. We hebben als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor stichting KiKa. Hier zijn we al volop mee bezig met verschillende initiatieven. Afgelopen weekend stond onze tweede trainingsrit op de agenda over verschillende onverharde paden.

Nieuwe website voor Yogho!Yogho!

woensdag 5 januari 2022 - 294 woorden, 2 min read

Sinds november 2021 ligt Yogho!Yogho! weer in de winkelschappen. Enkele weken voor de lancering van het merk en de producten ontving ik de vraag of ik een nieuwe website kon realiseren. Over het resultaat lees je meer in deze blog.

Kleur bekennen in het veiligheidscomplex

maandag 3 januari 2022 - 72 woorden, 1 min read

Terug in de tijd met deze Tegenlicht aflevering uit het seizoen 2013/2014. In die periode zorgde het narratief rondom immigranten ervoor dat er meer surveillance middelen werden ingezet. Middelen die we vandaag de dag nog steeds zien.

Personal cloud storage for files

maandag 8 november 2021 - 478 woorden, 3 min read

Previous years I used STACK as a personal cloud storage solution. Before I started using STACK, I had a hardware device called Transporter Sync with a 2TB harddrive attached to it. The Transporter Sync hard- and software gave me own cloud based storage solution with a native expierence in my operating system (MacOS). Just like Dropbox , Google Drive or iCloud.

Nieuwe werkplek Bovendonk in Hoeven

woensdag 6 oktober 2021 - 489 woorden, 3 min read

Vanaf 1 oktober heb ik mijn werkplek verhuisd naar Bovendonk in Hoeven. Sinds ik vanaf mei weer fulltime voor mezelf bezig ben, was altijd al het idee om binnen een paar maanden op een externe locatie te gaan werken. Werk en prive hou ik graag zoveel mogelijk gescheiden.

Nieuwe mobiele telefoon kiezen zonder iOS of Google Android - deel 1

woensdag 25 augustus 2021 - 466 woorden, 3 min read

Vanaf het moment dat de Apple iPhone in Nederland beschikbaar was (iPhone 3G), ben ik altijd een iPhone bezitter geweest. Ongeveer elke 3 à 4 jaar kocht ik een nieuwe iPhone, want dan was de vernieuwing vaak aantrekkelijk genoeg voor mij. Toch slijt ik nu al meer dan 5 jaar een 4inch iPhone SE (2016) omdat er maar geen nieuwe 4inch variant op de markt kwam. Inmiddels ben ik toch echt van plan om een andere mobiele telefoon aan te schaffen, echter ben ik op zoek naar een toestel zonder iOS of zonder Google Android. Een uitdaging!

Terug naar eenvoudige statistieken met Matomo, bye bye Google Analytics

maandag 2 augustus 2021 - 387 woorden, 2 min read

Al enkele jaren stoor ik me aan de rapportages van Google Analytics. Eenvoudige statistieken over je eigen website worden mijns inziens veel te ingewikkeld weergegeven. In de beginjaren van Google Analytics vond ik alles nog overzichtelijk, wat het leuk maakte om iets te doen met deze statistieken. Naarmate de complexiteit van deze analytics tool toenam, verdween ook het plezier in het volgen van de statistieken. In de tussentijd is er ook een compleet nieuw vakgebied ontstaan: online marketing. Dat vakgebied heb ik links laten liggen, een bewuste keuze.

Mijn nieuwe Macbook Pro M1 setup - een eerste indruk

zondag 18 juli 2021 - 584 woorden, 3 min read

Na zes jaar heb ik afscheid genomen van mijn 13" Macbook Pro 2015 model (Intel i7 processor, 128GB SSD harde schijf en 8GB werkgeheugen). Sinds een paar maanden werk ik op een 13" Macbook Pro M1 met een 1TB SSD harde schijf en 16GB werkgeheugen. Ben je benieuwd naar hoe ik het werken met deze nieuwe Macbook Pro ervaar?

Custom Drupal theme met het Vanilla CSS framework

vrijdag 11 juni 2021 - 264 woorden, 2 min read

Al enkele jaren maak ik veelvuldig gebruik van het Bootstrap framework als frontend bibliotheek voor typografie, formulier, knoppen en andere interface elememten. Een paar weken terug maakte ik kennis met het Vanilla CSS framework van het Canonical web team. Dat framework sprak me positief aan, omdat het er goed uitzag en technisch summier is opgezet (CSS only).